"Nikola Tesla je veza između matice i dijaspore"

U njujorškom hotelu "Njujorker" (New Yorker) 12. januara sledeće godine biće održana konferencija posvećena Nikoli Tesli, u organizaciji Tesla naučne fondacije iz Filadelfije, rečeno je Tanjugu.

Život

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2018.

20:40

Foto: Gettyimages

Konferenciju će otvoriti Mirjana Živković, generalni konzul Srbije u Njujorku.

Prva Tesla konferencija u Njujorku održana je u januaru 2013, a Konzulat Srbije je svake godine bio sponzor i partner Tesla konferencije.

"U hotelu 'Njujorker' Nikola Tesla je živeo poslednjih desetak godina i tu je napustio ovozemaljski život 7. januara 1943. Zato nam je ovaj hotel mesto okupljanja svakog januara, a cilj je da predstavimo što veći broj osoba koje se bave Teslom i koje su postigle zavidne rezulatate u različitim oblastima. To nam je i svojevrsna priprema za Tesla fest koji je planiran za januar 2020. u 'Njujorker' hotelu, i u julu 2019. u Beogradu", rekao je predsednik Tesla naučne fondacije Nikola Lončar.

Na konferenci će govoriti više od 20 učesnika iz SAD, Kanade, Srbije, Meksika i Hrvatske.

Tesla naučna fondacija iz Filadelfije poslednje četiri godine radi na programu uvođenja učenja o Tesli u škole Amerike. Ističu da su pronašli brojne načine da ostvare ovaj cilj, jer SAD nemaju centralizovan sistem obrazovanja.

Lončar naglašava da je Tesla izuzetno važna veza između matice i dijaspore, ali i za povezivanje sa drugim narodima, kao i pojedincima koji imaju realnu sliku i znaju istinu o Srbima i o stradanjima našeg naroda kroz vekove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

12 h

Podeli: